מתכון לארוחות תחליפי בשר
מצרכים:
-
300 גרם נתחים בגריל של שפעמן
-
שמן זית 5.5 כפות
-
בצל גדול 1 חצוי ופרוס לאורכו
-
שום 2 שינים פרוסות.
-
פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן ½ כף שטוחה
-
פלפל אדום 1 גדול
-
פלפל צהוב 1 גדול
-
פלפל ירוק חריף ½ לפי הטעם
-
גזר 2 יחידות בינוני ללא קליפה
-
סלרי- כרפס גבעול קצוץ ללא עלים
-
קישוא 1 יח’ גדולה
-
פטריות ½ חבילה
-
מלח גס
-
פלפל שחור
-
אבקת קארי כפית גדושה
-
רוטב סויה דל נתרן
אופן הכנת המתכון:
-
מחממים במחבת (ציפוי טפלון/קרמי) את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב קלות. מוסיפים את פרוסות השום וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים את שני סוגי הפפריקה לשמן ומערבבים.
-
מוסיפים את הירקות בהדרגה בסדר הבא (כל הירקות פרוסים לרצועות ארוכות): פלפלים, גזר, סלרי, קישוא ופטריות. כל זה תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהירקות יתרככו מעט.
-
מוסיפים את הרצועות של שפעמן ושאר התבלינים, ושוב מערבבים מדי פעם עד שרצועות הגריל של שפעמן מוכנות.
-
מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים שוב (בשלב הזה אפשר להוסיף גם אטריות נודלס אם רוצים). משאירים על הגז עוד כ- 2 דקות ומוכן.
-
בהצלחה ובתיאבון (:
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.