הוראות הכנה ארוחות תחליפי בשר
מצרכים:
-
חבילת פסטה/אורז/קינואה מוכנה לפי הוראות ההכנה (500 גרם)
-
500 גרם טחון שפעמן/ כדורים צמחיים שפעמן
-
1 בצל בינוני קצוץ
-
800 גרם עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים
-
2 קופ’ רסק עגבניות 150 גרם
-
5 שיני שום כתושות
-
1-2 כוסות מים רותחים
-
3/4 כוס עלי בזיליקום טריים חתוכים גס
-
תיבול: 1 כפית מלח, ופלפל שחור
אופן הכנה בולונז:
-
מטגנים בצל בסיר עם כף שמן עד להזהבה. מוסיפים את הטחון של שפעמן ומבשלים (אש בינונית) תוך כדי ערבוב כ-3 דקות, עד שהוא משנה את צבעו.
-
שופכים לסיר את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, שום כתוש ומים רותחים (בין כוס ל-2 כוסות, לפי הסמיכות שאוהבים) ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 15 דקות (מיד פעם יש להרים את המכסה ולערבב). מוסיפים עלי בזיליקום ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
-
מעבירים את הספגטי/אורז/קינואה המוכן לסיר עם הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.
אופן הכנה – רוטב לכדורים הצמחיים של שפעמן:
-
מטגנים בצל בסיר עם כף שמן עד להזהבה.
-
שופכים לסיר את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, שום כתוש ומים רותחים (בין כוס ל-2 כוסות, לפי הסמיכות שאוהבים) ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-
מוסיפים את הכדורים הצמחיים לרוטב ומכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 7 דקות (מיד פעם יש להרים את המכסה ולערבב). מוסיפים עלי בזיליקום ומבשלים כ-5 דקות נוספות.