מתכון לאוכל בריא
מצרכים:
-
500 גרם ה’שווארמה של שפעמן’
-
2 כפות שמן צמחי
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית אורגנו יבש כתוש
-
1 שן שום, כתושה
-
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
-
1 בצל בינוני, חתוך לפרוסות דקות
-
3 כוסות חסה ערבית, חתוכה לפיסות בגודל 5 ס”מ
אופן ההכנה:
-
ערבבו את ה’שווארמה של שפעמן’ עם השמן, הכמון, האורגנו והשום. שמרו חצי מהכמות לשימוש מאוחר. חממו חצי מהשמן המתובל במחבת גדולה בעלת ציפוי נגד הידבקות על אש בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו את הפלפל האדום והבצל, הקפיצו במשך 3-2 דקות או עד שהם הופכים לפריכים-רכים. הוציאו מהמחבת והניחו בצד.
-
באותה מחבת, הקפיצו את ה’שווארמה של שפעמן’ (חצי מהכמות בכל פעם) בתוך השמן ששמרתם קודם, במשך 1 עד 2 דקות. החזירו את הירקות למחבת וחממו ביסודיות. הגישו את תערובת הבשר על מצע של חסה.