מנות: 6
מצרכים:
-
2/3 כוס של חלב קוקוס לא ממותק
-
2 עד 3 כפיות קארי אדום
-
3 כפות נפרדות עם שמן צמחי
אופן ההכנה:
-
ערבבו את חלב הקוקוס עם הקארי בקערה קטנה עד לקבלת תערובת אחידה.
-
חממו מחבת גדולה עד שהיא חמה מאוד. הוסיפו 2 כפיות שמן צמחי וחממו עד שהוא יתחיל להעלות עשן. תבלו את הנתחים הצמחים בטעם עוף בגריל של שפעמן במלח ובפלפל והוסיפו אותם למחבת בשכבה אחת. בשלו על אש גבוהה במשך 4 עד 5 דקות עד שהם משחימים אך לא מבושלים יתר על המידה. במהלך הבישול הפכו את הנתחים פעם אחת.
-
העבירו את הנתחים הצמחים בטעם עוף בגריל של שפעמן לצלחת ושפכו עליו את הרוטב שבמחבת. הוסיפו למחבת את כפית השמן הצמחי שנותרה. הוסיפו את פטריות השיטאקי והקפיצו אותן על אש גבוהה במשך כ-5 דקות עד שהן משחימות.
-
הוסיפו את הזנגביל והשום, ערבבו והקפיצו במשך דקה. הוסיפו את הנתחים הצמחים בטעם עוף בגריל של שפעמן, תערובת הקארי האדום ואת המים, והביאו לרתיחה. הקטינו את האש ובשלו במשך 2 עד 3 דקות, או עד שהנתחים הצמחיים בטעם עוף בגריל של שפעמן מוכן.
-
העבירו את הנתחים הצמחים בטעם עוף בגריל של שפעמן ואת רוטב הקארי לקערת הגשה וקשטו עם בוטנים וגד השדה (כוסברה). הגישו מיד בתוספת אורז ופלחי ליים.