נתחים צמחיים ברוטב סצ’ואן

מתכון לאוכל צמחי מוכן כשר

מצרכים:

  • 450-300 גרם נתחים צמחיים ברוטב סצ’ואן של שפעמן.

  • 1/2 כוס סלרי קצוץ

  • 1/2 כוס גזר קצוץ

  • 1/2 כוס (2.5 ס”מ) של חתיכות בצל ירוק

  • 1 כף זנגביל קצוץ

  • 1 כף שום קצוץ

  • 2 כפות טבסקו

  • 1 כפית מלח

  • 3 כפות סוכר

  • 2 כפות חומץ

  • 1 כף שמן שומשום

  • 4 כפות שמן לטיגון (בוטנים או צמחי)

אופן ההכנה:

  1. הקפיצו את הנתחים הצמחיים ברוטב סצ’ואן של שפעמן במעט שמן עד שהם הופכים לפריכים. הוציאו מהמחבת.

  2. הוסיפו את הזנגביל הקצוץ, השום הכתוש, יין, טבסקו, חומץ, מלח וסוכר. ערבבו היטב.

  3. החזירו למחבת את הנתחים הצמחיים ברוטב סצ’ואן של שפעמן עם סלרי, גזר ובצל. ערבבו היטב ולאחר מכן הוסיפו שמן שומשום. העבירו לצלחות הגשה.

פרסם:

עוד מתכונים של שפעמן

רצועות צמחיות בקארי – מהיר וקל

הוראות הכנה תחליפי בשר מצרכים: 2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות 4 שיני שום, כתושות 1 פלפל אדום, חתוך אופן ההכנה: הקפיצו את הבצל, השום והפלפל.

בולונז ולרוטב כדורים צמחיים שפעמן

הוראות הכנה ארוחות תחליפי בשר מצרכים: חבילת פסטה/אורז/קינואה מוכנה לפי הוראות ההכנה (500 גרם) 500 גרם טחון שפעמן/ כדורים צמחיים שפעמן 1 בצל בינוני קצוץ

נתחים בגריל מהיר וקל – 2

מתכונים לאוכל תחליף בשר מצרכים: 300 גרם נתחים בגריל של שפעמן 2 כפות שמן זית 1 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית פפריקה