גולאש שפעמן מוקפץ עם ירקות ברוטב סויה ושומשום (חריף)

מנות: 2-4

מצרכים:

  • 2 כפות שמן צמחי

  • 125 גרם פטריות, חתוכות דק

  • 1 חופן גדול של כרוב, קצוץ דק

  • 1 כף זרעי שומשום

  • 1 כפית רוטב סויה

  • 300-250 גרם נתחי ‘גולאש של שפעמן’

  • 1 צ’ילי אדום, חתוך לרצועות דקות

  • 2 כפות גד השדה (כוסברה) קצוץ דק

אופן ההכנה:

  1. חממו כף אחת של שמן בווק והקפיצו את הפטריות והכרוב במשך 4-3 דקות. לאחר מכן הוציאו אותם מהמחבת וערמו אותם על צלחת הגשה.

  2. ערבבו בקערה את זרעי השומשום ורוטב הסויה, והוסיפו את נתחי הגולאש והשרו אותם בתערובת.

  3. חממו את שארית השמן בווק וטגנו את נתחי ה’גולאש של שפעמן’ תוך שאתם מוסיפים את שאריות התערובת מהקערה ומערבבים היטב. הוסיפו את רצועות הצ’ילי וטגנו במשך 3-2 דקות.

  4. הגישו את המנה כשנתחי הגולאש מונחים על מצע הפטריות והכרוב, ומעוטרים בגד השדה (כוסברה).

פרסם:

עוד מתכונים של שפעמן

רצועות צמחיות בקארי – מהיר וקל

הוראות הכנה תחליפי בשר מצרכים: 2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות 4 שיני שום, כתושות 1 פלפל אדום, חתוך אופן ההכנה: הקפיצו את הבצל, השום והפלפל.

בולונז ולרוטב כדורים צמחיים שפעמן

הוראות הכנה ארוחות תחליפי בשר מצרכים: חבילת פסטה/אורז/קינואה מוכנה לפי הוראות ההכנה (500 גרם) 500 גרם טחון שפעמן/ כדורים צמחיים שפעמן 1 בצל בינוני קצוץ

נתחים בגריל מהיר וקל – 2

מתכונים לאוכל תחליף בשר מצרכים: 300 גרם נתחים בגריל של שפעמן 2 כפות שמן זית 1 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית פפריקה