מתכון לאוכל בריא
מצרכים:
-
300 גרם נתחים צמחיים ברוטב מקסיקני של שפעמן / רצועות ללא תיבול
-
2 כפות שמן צמחי
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית אורגנו יבש כתוש
-
1 שן שום, כתושה
-
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
-
1 בצל בינוני, חתוך לפרוסות דקות
-
3 כוסות חסה ערבית, חתוכה לפיסות בגודל 5 ס”מ
אופן ההכנה:
-
ערבבו את הנתחים הצמחיים של שפעמן עם השמן, הכמון, האורגנו והשום. שמרו חצי מהכמות לשימוש מאוחר. חממו חצי מהשמן המתובל במחבת גדולה, בעלת ציפוי נגד הידבקות, על אש בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו את הפלפל האדום והבצל, הקפיצו במשך 3-2 דקות או עד שהם הופכים לפריכים-רכים. הוציאו מהמחבת והניחו בצד.
-
באותה מחבת, הקפיצו את ה’שווארמה של שפע-מן’ (חצי מהכמות בכל פעם) בתוך השמן ששמרתם בסעיף 1 במשך 1 עד 2 דקות. החזירו את הירקות למחבת וחממו ביסודיות. הגישו את התערובת על מצע של חסה.