הוראות הכנה ארוחות בריאות צמחיות – תחליפי בשר מתכונים
מצרכים:
-
300 גרם ‘גולאש של שפעמן’
-
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
-
טגנו את הבצל עד להזהבה
-
הוסיפו את ה’גולאש של שפעמן’
-
הוסיפו רוטב –צ’ילי/טריאקי האהוב עליכם
-
חממו עד לחום הרצוי
להגיש מעל או בצד תוספת של תפו”א \אורז \פסטה או לערבב עם ירקות שורש מבושלים האהובים עליכם
בתאבון
גולאש שפעמן מוקפץ עם ירקות ברוטב סויה ושומשום (חריף)
מנות: 2-4
מצרכים:
-
2 כפות שמן צמחי
-
125 גרם פטריות, חתוכות דק
-
1 חופן גדול של כרוב, קצוץ דק
-
1 כף זרעי שומשום
-
1 כפית רוטב סויה
-
300-250 גרם נתחי ‘גולאש של שפעמן’
-
1 צ’ילי אדום, חתוך לרצועות דקות
-
2 כפות גד השדה (כוסברה) קצוץ דק
אופן ההכנה:
-
חממו כף אחת של שמן בווק והקפיצו את הפטריות והכרוב במשך 4-3 דקות. לאחר מכן הוציאו אותם מהמחבת וערמו אותם על צלחת הגשה.
-
ערבבו בקערה את זרעי השומשום ורוטב הסויה, והוסיפו את נתחי הגולאש והשרו אותם בתערובת.
-
חממו את שארית השמן בווק וטגנו את נתחי ה’גולאש של שפעמן’ תוך שאתם מוסיפים את שאריות התערובת מהקערה ומערבבים היטב. הוסיפו את רצועות הצ’ילי וטגנו במשך 3-2 דקות.
-
הגישו את המנה כשנתחי הגולאש מונחים על מצע הפטריות והכרוב, ומעוטרים בגד השדה (כוסברה).