הדיאלוג שלכם מול הסטייק…
שעת בין הערביים הגיעה. אתם יושבים במסעדה שמול הים, ריח הגלים מדגדג באף, אבל העיניים שלכם בוהות עמוק בצלחת, מזוגגות משהו.
זה לא שהצלחת ריקה היום, להיפך. סטייק ‘קולב’ אדום נח לו בשלווה על מצע חסה, וכאילו להתריס, מעליו, נחות בשלווה פרוסות בצל סגול עם נגיעות פלפל אדום.
אבל אתם עדיין תוהים. האם הבשר הזה לא הוכח כגורם מסרטן? האם הוא לא אחראי על הכולסטרול הגבוה? על סכרת? על השמנת יתר?
כל כך הרבה מחקרים צצים ונעלמים על הבשר. מחקרים שמוצאים קשר בין בשר אדום למוות. לעומתם, אחרים שקובעים שצריכת בשר אדום היא דווקא חיונית, בעלת יתרונות תזונתיים רבים.
אז מה האמת? בשר זה טוב או רע? למי להאמין?
יצאנו לעשות סדר במחקרים וזה מה שגילינו.
בשורות הבאות נראה לכם אלו יתרונות וחסרונות נמצאו בבשר האדום במחקרים. מהם התחליפים הטובים ביותר בעולם שקיימים היום בשוק ומה כדאי לכם לצרוך.
בשר אדום – טוב או רע?
כשמסתכלים על הרכיבים של בשר אדום, זה שמגיע בדרך כלל מבקר (בישראל), זה לא נראה כל כך מרתיע. לכאורה.
בסך הכול, הוא מכיל כמות גבוהה של חלבון – 27 גרם לכל 100 גרם בשר. החלבון שלו מכיל גם את כל 9 חומצות האמינו שנחוצות לשמירה על מסת השריר בגוף.
הבעיה בבשר האדום מתחילה במקום אחר…
הבעיה מתחילה בעיקר מאחוז השומן שיש בבשר וחומרים נוספים. אין ספור מחקרים נעשו על הבשר האדום ואלו הממצאים שהם מייחסים לו, לרעה כמובן.
- בשר אדום עלול לגרום לסרטן הערמונית, הכליה והשד.
- מחלות לב.
- סוכרת דרגה 2. זוהי סוכרת שמתפתחת בגוף בתהליך של כמה שנים.
- השמנת יתר בשל אחוזי שומן גבוהים. אלו נמצאים בחלקים מסוימים בבקר.
חשוב לדעת. הרבה מהמחקרים הללו נעשו על בשר אדום מעובד, שם הסיכון הוא אכן משמעותי. בשר מעובד עובר תהליך של מליחה, עישון או צלייה.
במהלך הבישול נפלטים שומנים מהבשר על המשטח. השומנים מייצרים פחמימנים ארומטיים רעילים. אלו עלולים לגרום לסרטן ולבעיות הנוספות שהזכרנו.
אבל, זה לא בגלל הבשר עצמו…
חלק מהסיכונים המיוחסים לבשר האדום, נעוצים בצורת הבישול שלו. כשהוא מגיע לטמפרטורות גבוהות, הוא פולט שומנים שעלולים לגרום לסרטן ולעלייה ברמת הכולסטרול.
אז אם לסכם עד כאן, בשר אדום מעובד הוא אכן משהו שלא כדאי לאכול. מיוחסים אליו מידי הרבה השפעות שליליות על פי המחקרים.
בשר אדום לא מעובד – כדאי להפחית את הצריכה שלו. אם כי יש לו גם יתרונות בריאותיים, כפי שתראו מיד.
היתרונות באכילת בשר אדום:
- בשר אדום שומר על קצב חילוף חומרים גבוה. זה אומר שאם אתם בדיאטה, אתם תשרפו יותר שומן בלי להרגיש רעב, שכן הוא יעניק לכם תחושת שובע. בעיקר בזכות כמות החלבון הגבוהה שלו.
- הוא שומר על מסת השריר בגוף שלכם. 27 גרם חלבון עם 9 חומצות אמינו דואגות שהשריר שלכם יתפקד כראוי ויישאר בריא.
- בשר אדום מחזק את הצפיפות בעצם. כך, העצמות שלכם נהיות חזקות יותר ואתם לא פגיעים לשברים וחבלות עצם.
אבל יש עוד צד שלא חשבתם עליו. הצד האתי באכילת בשר אדום ובכלל.
אז במקום להתווכח על האם ראוי, מבחינה מוסרית, לאכול בשר או לא, אנחנו רק נציב כאן כמה עובדות מעניינות. תחליטו אתם.
צריכת הבשר בעולם – עובדות שכדאי להכיר:
- שליש מכדור הארץ היבשתי הולך למטרות גידול לתעשיית הבשר. 70% מהקרקעות החקלאיות מיועדות לכך.
- גידול בשר אחראי ל-14.5% פליטת גזי חממה, כן, שמעתם נכון. יותר מתחבורה ציבורית.
- צריכת המים בגידול בקר היא פי 10 ממה שדורש המזון הצמחי המקביל.
- בכל שעה נכרת שטח של 100 מגרשי כדורגל בשביל גידול בקר או גידול מספוא לבקר.
- בעולם 800 מיליון איש סובלים מרעב. כמות הדגנים לגידול הבקר הייתה יכולה להאכיל 2.4 מיליארד אנשים רעבים…
אז עד כה הבננו שאכילת בשר אדום, אינה בריאה, בטח ובטח אם מדובר בבשר מעובד. ראינו גם את הנזקים האקולוגיים הכבדים, המחירים שנדרש לשלם האדם עבור נתח סטייק אדום.
ועכשיו לשאלה הגדולה. האם אפשר להשיג את אותן יתרונות התזונתיים של בשר אדום ממקום אחר?
והכי חשוב, האם אפשר להשיג את המרקם והטעם של הבשר בלי לדרוך על כדור הארץ בנעליים מלאות בוץ?
החדשות הטובות שלנו הן שכן, זה בהחלט אפשרי. מיד נראה לכם איך.
מה יש לעולם הקטניות להציע לכם במקום?
כפי שלמדתם, היתרון המשמעותי באכילת בשר אדום הוא החלבון האיכותי שהוא מכיל ובכמות גבוהה.
אבל ישנן גם קטניות מסוימות שמכילות את אותה כמות חלבון כמעט, באותה איכות.
רוצים דוגמה? בבקשה. טופו מכיל כ-13 גרם חלבון ל-100 גרם. זה אמנם נמוך משמעותית מבשר, אבל בניגוד לבקר אדום, הוא קליל ואפשר לצרוך ממנו הרבה.
מנגד, הטופו אינו מכיל שומן רווי שמעלה את רמת הכולסטרול. בנוסף, כל צריכת חלבון מן החי מלווה בסיבית תזונתיים.
היתרונות הבריאותיים שלו כוללים:
- סיוע בהפחתת לחץ דם.
- מכיל איזופלבונואידים שנוגדים תהליכים מסרטנים בגוף.
- כמו החלבון בבקר, הוא גם מחזק את צפיפות העצם.
אז לגמרי כן, אפשר להנות מאותם ערכים תזונתיים של בשר בקר על ידי אכילה של קטניות כמו טופו, סויה ועוד.
אבל מה יהיה עם הטעם? האם תאלצו לוותר על המליחות המעודנת של הסטייק? על טעם של פרגית שנחרכה במנגל הביתי?
כאן בדיוק מתחיל הסיפור שלנו – חברת ChefMan
אנשים תוהים. איך אפשר להנות מטעם של בשר, בלי לאכול אותו? איך אפשר להנות מהיתרונות של הטופו אבל לאכול אנטריקוט?
זה נשמע כמו חידה…אבל כן, זה לגמרי אפשרי.
בתהליך טכנולוגי ארוך, פתחנו תחליף אמיתי לבשר ועוף. הנתחים הצמחיים עשויים מטופו וקטניות עם מרקם של בשר אמיתי וטעם לפי בחירתכם.
כך, אתם מקבלים את כל היתרונות של הצומח. חלבון איכותי, סיבים תזונתיים, מינרלים. אתם חוסכים מעצמכם את הסיכונים שבאכילת בשר אדום. מנגד, אתם גם לא מוותרים על טעם ומרקם של בשר איכותי, פרגית, שווארמה, קציצת בשר או מה שבא לכם.
נסו לדמיין מנת שווארמה טרייה. אתם נוגסים בבשר השומני, הוא נמס לכם בין השיניים עם רצועות הבצל הסגול ואין לכם מצפון. אחרי הארוחה, אתם מרגישים קלילים מתמיד, כאילו לא אכלתם רק הרגע 200 גרם בשר הודו נקבה.
זה כי אתם יודעים שאין שם שומן רווי. אין גלוטן. אין חומרים משמרים. אין תהליך בישול מזיק.
השווארמה שעד היום נראתה לכם כמו אסון אקולוגי לגוף ולטבע, הופכת להיות ארוחה בריאה. מלאה בחלבון איכותי, (20 גרם ל100 גרם) עשירה בסיבים תזונתיים.
אז האם הגיע הזמן שאתם יכולים להתפנק על שווארמה בלי ייסורי מצפון? לגמרי כן.
חשוב לנו לציין שתהליך הייצור שלנו קיבל את האישור המחמיר בעולם – FSSC 2200 . זה אומר שכל תהליך הייצור שלנו מתועד עד לפרטים הקטנים ביותר.
גם את האישור HACCP – ISO קיבלנו, אישור המעיד על רמת סטריליות גבוהה ביותר לאורך כל תהליך הייצור.
היה חשוב לנו לקבל את האישורים מהגופים הללו, כדי לוודא שאנחנו מייצרים את התחליף הטוב ביותר מבחינת המרקם, הטעם והבריאות.
אז איזה סוגי מוצרים יש לנו?
מבחינת בשרים, תוכלו למצוא את כל הסוגים. שווארמה, בקר, בריביקיו, עוף ועוד.
את המוצרים חילקנו לשתי קטגוריות. לחובבי בישול ולממהרים מבינכם.
לחובבי הבישול אנו מציעים מוצרים עם מתכונים להכנה. להוסיף פטריות, כרוב, בצל, לבשל ולאכול.
הסדרה השנייה היא פשוט לחמם ולהגיש. הנתחים מתובלים במגוון רחב של טעמים. אתם יכולים להוסיף את זה לממולאים כשהאורחים באים או פשוט לקחת ארוחה טעימה ובריאה להמשך היום. רק לחמם ולאכול.
למי זה מתאים?
אם אתם רוצים לדאוג לבריאות הגוף שלכם, לשמור על רמות שומן סבירות, להימנע מכולסטרול, הבשרים שלנו יהיו מעולים בשבילכם.
אם אתם שומרים על אורח חיים טבעוני או צמחוני, הבשרים שלנו בשבילכם.
אם אתם אנשים עסוקים מאוד, שרוצים בכל זאת להפסיק לאכול ג’אנק פוד כל הזמן ולצרוך קטניות בריאות כבסיס לתזונה היומית שלכם, הבשרים האלו לגמרי בשבילכם.